Voor de meeste ondernemers was 2020 geen fantastisch jaar. En dan houden we het nog gezellig. Maar voor één ding heeft het wel gezorgd: we hebben massaal een sprong gemaakt naar digitalisering. Dat geeft je de veerkracht en flexibiliteit om ook in de toekomst makkelijk om te gaan met veranderingen. Zo kun jij je weer gewoon richten op je business.

Afwisseling

Hoe de toekomst er ook uit gaat zien, weer helemaal terug naar werken op kantoor zit er niet in. Zoals het er nu naar uitziet, zullen we thuiswerken en werken op locatie gaan afwisselen. Dankzij de inzet van Microsoft 365 is dat ook heel goed mogelijk. De meesten hebben al wel de overstap gemaakt naar een samenwerkingsplatform als Microsoft Teams, maar verder dan chatten en online vergaderen is het misschien nog niet gekomen. Microsoft 365 biedt nog veel meer functionaliteiten om te kunnen excelleren.

Overal productief

Met Microsoft 365 – inclusief Microsoft Teams – ben je altijd en overal verbonden met collega’s, klanten en andere relaties. Behalve chatten, (video-)bellen en vergaderen, kun je Teams ook inzetten om real time samen te werken aan documenten. Je kunt het echter ook inzetten om efficiënter met elkaar te communiceren. De meesten van ons grijpen snel naar de vertrouwde mailfunctionaliteit. Maar wist je dat we 28 procent van onze tijd besteden aan e-mail en dat het een kwartier duurt voor we weer zijn gefocust na een afleiding? Door via Teams te communiceren, in gesprekken en kanalen, vindt de communicatie plaats op een logischer plek, namelijk bij het project of rondom het document waar het over gaat. Teams van Microsoft 365 gaat dus over meer dan chatten en videobellen bij gebrek aan live ontmoetingen. Het helpt je maximaal te presteren gedurende je hele werkdag.

Altijd veilig

Dat thuiswerken niet altijd even veilig is, daar schreven we al eerder over. Door te werken met Microsoft 365 kun je ook gebruik maken van de geïntegreerde en geavanceerde beveiligingsopties. Als extra beveiliging hebben wij HANS in het leven geroepen. HANS – onze Hosted Analyzer for Network Security – scant al het uitgaande en binnenkomende dataverkeer van alle apparaten die verbonden zijn met je bedrijfsnetwerk en slaat alarm als dat nodig is.

Goede inrichting

Natuurlijk is het heel belangrijk dat je moderne werkplek goed wordt ingericht. Als je de techniek implementeert zonder na te denken over de inrichting, kan het ook tegen je gaan werken. De focus moet liggen op de toegevoegde waarde, daar gaat het tenslotte om.

Meer weten?

Wil je eens vrijblijvend verder praten over waar je vastloopt en waar de mogelijkheden voor groei liggen? Neem gerust vrijblijvend contact op via 0575 – 746 010 of via contact@consulutions.nl. We denken graag met je mee! Eerst weten wat jouw werkplek van de toekomst je kost? Wij hebben daar een slimme calculator voor. In een paar duidelijke stappen zie je welke keuzes er zijn en hoe ze de kosten beïnvloeden.

Terug naar Blog