Was thuiswerken tot voor kort eerder uitzondering dan regel, door de coronacrisis hebben we met z’n allen een enorme stap gemaakt als het gaat om online werken en videovergaderen. Maar hoe zorg je nu dat in de nieuwe 1,5-metersamenleving de security van je bedrijf niet in het geding komt?

Gebruik aparte apparatuur voor zakelijke doeleinden

Wij geloven dat je alleen de controle houdt als je speciale apparatuur gebruikt voor zakelijke toepassingen. Want met alleen antivirussoftware en een goede firewall, ben je nog niet afdoende beschermd tegen hackers en datalekken. Bovendien kun je nooit zeker weten dat je medewerkers de software op hun apparaten ook altijd netjes op tijd updaten.

Rondscharrelen in cyberspace

Voor je het weet sluipt zo’n hacker via de thuiscomputer van een van je medewerkers jouw netwerk in. Daar kan hij op z’n gemak weken rondscharrelen om allerlei moois te verzamelen voor hij toeslaat. Dan zit je toch mooi met je handen in het haar: versleutelde bestanden, lamgelegde bedrijfsprocessen, reputatieschade en als je pech hebt, staat ook nog eens de Autoriteit Persoonsgegevens op de stoep.

Aangenaam: HANS

Daarom hebben wij een speciale collega in het leven geroepen, HANS. HANS staat voor Hosted Analyzer for Network Security en hij scant al het dataverkeer, uitgaand en binnenkomend, van al je computers, laptops, tablets, mobiele apparaten en overige netwerkapparatuur. Als HANS datastromen detecteert waar een luchtje aan zit, dan alarmeert hij je direct en vertelt je ook om welk apparaat het gaat. Zo kun je direct de nodige maatregelen treffen en blijf je voldoen aan de AVG. Zo maak je de beveiligingscirkel rond en loop je geen enkel risico.

Interesse?

Wil je nader kennismaken met HANS? Laat het ons weten. Neem vrijblijvend contact op via 0575 – 746 010 of via contact@consulutions.nl en we vertellen je alles!

Terug naar Blog