Inmiddels is bijna iedereen wel gewend aan het thuiswerken. Het brengt dan ook de nodige voordelen met zich mee. Zo scheelt het een hoop reistijd, filestress en parkeerleed. Bovendien, zo blijkt uit onderzoek, geeft thuiswerken je medewerkers meer regie over hun werkdag, sluit het beter aan op hun sociale voorkeuren en helpt het ze efficiënter te werken. Maar als je wilt dat ze echt efficiënt kunnen werken, hebben ze ook de juiste tools nodig.

Hou thuiscomputers en zakelijke computers gescheiden

Om te beginnen de computer. Een thuiscomputer is nooit zo ingericht als dat voor een bedrijf bedoeld is. Koppelingen ontbreken, instellingen zijn niet optimaal, en de gebruiker moet steeds weer schakelen tussen verschillende browsers en inlogschermen. Ons advies: hou thuiscomputer en zakelijke computers gescheiden. Dat maakt niet alleen dat je medewerkers veiliger werken, het zorgt ook dat ze doeltreffender kunnen werken.

Kies voor Microsoft 365

Ook met de keuze voor Microsoft 365 geef je je medewerkers de juiste functionaliteiten in handen om het maximale uit een werkdag te halen. Zo kunnen ze altijd en overal met de zo bekende Office-applicaties als Word, Excel en Powerpoint aan de slag. Bovendien kunnen ze heel eenvoudig samenwerken met collega’s in een document, spreadsheet of presentatie. Dan komen daar natuurlijk ook de mogelijkheden van Microsoft Teams – zoals chatten en online (video-)vergaderen met collega’s, klanten, leveranciers en andere relaties – en OneDrive for Business nog eens bij. Alles binnen één oplossing. Veel efficiënter en veiliger wordt het niet.

Passend als een jas

Het mooie aan Microsoft 365 is dat je het zo in kunt richten dat het helemaal bij jouw organisatie past. Bepaalde beleidsregels kunnen we vertalen naar technische policies. Dat gaat een stuk verder dan alleen maar de gebruikersrechten op je dataomgeving goed inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld regelen dat medewerkers alleen bepaalde bestanden kunnen delen met iemand buiten de organisatie. Ook kun je per gebruiker instellen dat hij of zij bepaalde bestanden wel in mag zien, maar niet mag wijzigen of delen via mail of een andere tool. Op die manier kan iedereen aan de AVG-wetgeving voldoen en ondertussen gewoon prettig werken. Kun jij je focussen op waar je goed in bent: ondernemen.

Interesse?

Benieuwd hoe je jouw medewerkers efficiënt, veilig en stabiel kunt laten werken met Microsoft 365? Laat het ons weten. Neem vrijblijvend contact op via 0575 – 746 010 of via contact@consulutions.nl. We denken graag met je mee!

Terug naar Blog