IT is geen doel op zich, maar een strategisch middel dat je helpt een doel te bereiken. Als je het goed inzet, zorgt het voor maximale toegevoegde waarde. Niet alleen voor je bedrijfsprocessen en producten of dienstverlening, maar ook voor je klanten en je medewerkers. Zelfs in de barre tijd waarin we ons nu bevinden.

Aan de keukentafel of in het washok

Ook al vraagt de huidige situatie veel van iedereen, dankzij de inzet van technologische middelen kunnen we in veel gevallen gewoon doordraaien. Of je medewerkers aan de keukentafel zitten, op zolder of in het washok, het werk gaat door en in de meeste gevallen gaat ons dat best goed af. Maar dachten we in maart nog dat we met een paar weken wel weer terug naar kantoor zouden gaan, inmiddels is wel duidelijk dat dit nog even kan gaan duren.

Een nieuwe vanzelfsprekendheid

Hoe langer deze situatie duurt, hoe belangrijker dat je mensen goed en comfortabel kunnen werken. Een laptop en een mailprogramma is niet genoeg. Het is ook belangrijk aandacht te schenken aan het inrichten van een goede communicatiestructuur. Kunnen collega’s elkaar makkelijk benaderen? En dan bedoel ik niet alleen per mail, maar is er ook gedacht aan een mogelijkheid om even snel een vraag te stellen, net zoals je dat op kantoor doet? Is er een virtueel koffiemoment, als is het maar een paar keer in de week? Kunnen je mensen makkelijk samenwerken aan documenten, zonder verschillende versies eindeloos heen en weer te mailen? Weet iedereen hoe ze eenvoudig met klanten kunnen communiceren? Al die dingen die op kantoor waarschijnlijk zo vanzelfsprekend waren, gaan nu digitaal. En dat is even wennen.

Werken zonder frustraties

Dankzij Microsoft 365 gaat dat wennen een stuk sneller. Door samenwerkingsplatform Microsoft Teams – in combinatie met bijvoorbeeld OneDrive for Business of SharePoint – precies zo in te richten dat het jouw organisatie past als een jas, kunnen je mensen doen waar ze goed in zijn zonder dat ze gehinderd worden door lange wachttijden, dubbel werk of andere frustraties. Zo kunnen ze ook vanaf de zolderkamer prima excelleren. Zo’n werkplek van de toekomst brengt niet alleen rust, maar zorgt ook dat jouw bedrijf relatief eenvoudig kan meebewegen met veranderingen die wellicht nog komen gaan.

Meer weten?

Benieuwd wat jouw werkplek van de toekomst je kost? Wij hebben daar een slimme calculator voor. In een paar duidelijke stappen zie je welke keuzes er zijn en hoe ze de kosten beïnvloeden. Eerst meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op via 0575 – 746 010 of via contact@consulutions.nl. We denken graag met je mee!

Terug naar Blog