Om concurrerend te blijven, is het heel belangrijk om je medewerkers de juiste handvatten te geven om productief te zijn en om ze te helpen excelleren. Hoe kan IT je hierbij helpen?

Slimme IT

Door slimme IT in te zetten, kunnen je medewerkers efficiënter werken en doen ze meer in minder tijd. Zo laten ze samen de organisatie beter presteren en blijf je de concurrentie voor.

1 Kies voor een veilige digitale, online werkplek in de Cloud

De coronapandemie heeft thuiswerken in een versnelling gebracht. Maar ook als we allemaal weer naar kantoor mogen, zal thuiswerken een grote rol blijven spelen. Door te werken met een veilige digitale, online werkplek in de Cloud, zijn alle applicaties en data op elk moment van de dag bereikbaar vanaf ieder gewenst apparaat met een internetverbinding. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Groeit je organisatie, dan groeien de werkplekken met je mee.

2 Maak vlekkeloze virtuele samenwerking mogelijk

Om goed en efficiënt samen te werken, als je niet – altijd – fysiek bij elkaar op kantoor zit, moet je over een goed samenwerkingsplatform beschikken. Met Zoom en Google Hangout zijn videoconferencingtools voor iedereen binnen handbereik. Maar als je kiest voor de diensten van Microsoft, kies je voor een honderd procent geïntegreerde omgeving. Met Microsoft Teams bijvoorbeeld kunnen je medewerkers niet alleen videobellen, ze kunnen ook realtime samenwerken aan bestanden.

3 Zorg voor een optimale beveiliging

In een slimme IT-omgeving zijn al je systemen, bedrijfsgegevens en privacygevoelige gegevens van klanten en medewerkers optimaal beschermd. Zo voldoe je niet alleen aan de AVG, maar ook aan de in de zorg zo belangrijke NEN 7510. Maar vergeet ook niet alle apparatuur en software binnen je bedrijfsomgeving actueel te houden. Verouderde software is immers nog steeds een van de grootste oorzaken van datalekken. Een ander aandachtspunt is het bewustzijn van je medewerkers. Eén klik op een foute link in een mailtje, en de problemen stapelen zich op. Daarom hebben wij HANS in het leven geroepen. HANS – onze Hosted Analyzer for Network Security – scant al het uitgaande en binnenkomende dataverkeer van alle apparaten die verbonden zijn met je bedrijfsnetwerk en slaat alarm als dat nodig is.

Interesse?

Laten we eerlijk zijn, de meeste ICT-oplossingen kun je ook bij de buurman halen. Maar of je ook precies die oplossing krijgt die jouw organisatie nodig heeft, en of die ook zodanig geïmplementeerd wordt dat jij en je medewerkers daar blij van worden, dat is nog maar de vraag. Benieuwd hoe wij zorgen dat jouw medewerkers blij worden van de nieuwe manier van werken? Of wil je nader kennismaken met HANS? Neem vrijblijvend contact op via 0575 – 746 010 of via contact@consulutions.nl. We denken graag met je mee!

Terug naar Blog