We kunnen vandaag de dag niet meer zonder technologie, dat is een ding dat zeker is. Maar IT kent nogal wat verborgen kosten. Door op deze vier zaken te letten, kun je je IT-budget omlaag brengen. Of – beter nog – efficiënter besteden.

1 Los problemen écht op

Het komt nogal eens voor dat een IT-probleem, om kosten te besparen, met een work-around wordt verholpen. Maar door voor zo’n houtje-touwtjeoplossing te kiezen, steekt het probleem steeds opnieuw de kop op. Dergelijke slepende problemen, die als een boemerang steeds weer terugkomen, brengen uiteindelijk enorm veel kosten met zich mee. Door voor een structurele oplossing te kiezen, ben je misschien eenmalig wat meer geld kwijt, maar dat betaalt zich op lange termijn dubbel en dwars terug.

2 Beheer je licenties

Het beheren van licenties is niet eenvoudig, zeker voor iemand die zich niet dagelijks met IT bezighoudt. Maar het is wel een enorm belangrijk aspect als je grip wilt krijgen op je IT-losten. Wij zien maar al te vaak dat er te veel, te weinig of verkeerde licenties aangeschaft worden. Door goed bij te houden welke licenties je hebt, wat de voorwaarden zijn en of je de juiste aantallen hebt, kun je veel kosten besparen en boetes voorkomen.

3 Zorg voor goede support

Dat klinkt tegenstrijdig, want support kost geld. Maar met alle veranderingen die momenteel gaande zijn, is het juist belangrijk te zorgen voor goede ondersteuning van je medewerkers. Op het moment dat een medewerker met de handen in het haar op zijn thuiswerkplek zit, zonder de mogelijkheid om hulp te vragen, kost dat geld. En misschien wel erger nog: je zit met een gefrustreerde medewerker. En we weten allemaal dat gefrustreerde medewerkers niet bepaald bijdragen aan het succes van je organisatie. Het kan ook zo zijn dat het serviceniveau zoals dat is afgesproken met je IT-partner, juist te hoog ligt. Kortom: kijk eens goed of je lopende contracten nog passen bij de veranderende situatie en verhoog of verlaag het serviceniveau als dat nodig is.

4 Virtualiseer

Veel applicaties draaien nog op eigen hardware. Door over te stappen naar de cloud, kun je je IT-capaciteit optimaal verdelen. Door over te stappen naar de cloud, leg je bovendien een deel van het onderhoud van de infrastructuur bij de cloudprovider neer. Een ander voordeel van overstappen naar de cloud, is de mogelijkheid eenvoudig op en af te schalen. Werkte je voorheen met honderd mensen en nu nog maar met zeventig? In de cloud schaal je eenvoudig af. En als straks de business weer aantrekt, schaal je ook eenvoudig weer op. Heel simpel en kostenefficiënt.

Meer weten?

Benieuwd wat jouw werkplek van de toekomst je kost? Wij hebben daar een slimme calculator voor. In een paar duidelijke stappen zie je welke keuzes er zijn en hoe ze de kosten beïnvloeden. Eerst meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact op via 0575 – 746 010 of via contact@consulutions.nl. We denken graag met je mee!

Terug naar Blog