Een jaar of zes geleden werd Windows 10 aangekondigd als de laatste Windows-versie. De reden? Microsoft realiseerde zich dat mensen liever werken met iets waar ze aan gewend zijn. Zo weten ze wat ze kunnen verwachten en komen ze niet voor onverwachte – en ongewenste – verrassingen te staan. Waarom nu dan toch Windows 11?

Digitaal werkt, maar we missen spontaan contact

Met al het thuiswerken van de afgelopen anderhalf jaar is ook de manier waarop we met onze computer veranderd. Alles was ineens online: school, vergaderingen, gezamenlijke dinertjes, zelfs evenementen vonden online plaats. Dat werkte boven verwachting, maar toch missen we massaal het spontane contact met collega’s, blijkt uit onderzoek. Maar een digitale borrel of online koffiemomentje is toch een goed alternatief gebleken voor de ‘live’ ontmoetingen.

Dichterbij elkaar

Een betere gebruikservaring, dat heeft Microsoft geïnspireerd toch een nieuwe versie van Windows uit te brengen. Windows 11 moet ons – zo belooft Microsoft – ons dichter bij de mensen en dingen brengen waar we van houden. Van een verjongd Startmenu tot nieuwe manieren om verbinding te maken met je favoriete vrienden en collega’s, nieuws, games en content in verschillende vormen: Windows 11 is de plek om op een natuurlijke manier te denken, je uit te drukken en te creëren.

Hoe ziet dat eruit?

Je productiviteit maximaliseren

Met Windows 11 krijg je eenvoudig toegang tot alle apps die je nodig hebt en multitask je met gemak met tools zoals Snap-indelingen, bureaubladen en een nieuwe, intuïtievere redocking-ervaring.

Jouw inhoud, samengesteld door jou

Met Microsoft Edge en een groot aantal widgets waaruit je kunt kiezen, kun je snel op de hoogte blijven van het nieuws, de informatie en het entertainment dat je het belangrijkst vindt. Vind eenvoudig de apps die je nodig hebt en de shows die je graag bekijkt in de nieuwe Microsoft Store.

Aan de slag?

Ook geen zin in een officieel offertetraject, maar zelf je werkplek bij elkaar klikken? Check dan onze slimme calculator. Wil je toch liever eerst even vrijblijvend verder praten over de toekomst van jouw IT-oplossing? Neem gerust vrijblijvend contact op via 0575 – 746 010 of via contact@consulutions.nl. We helpen je graag op weg met je zoektocht.

Terug naar Blog