Digitalisering is in een enorme stroomversnelling terecht gekomen. Volgens een studie van McKinsey heeft COVID-19 de digitale transformatie maar liefst met zeven jaar versneld. Niet gek dat veel mensen door de IT-bomen het bos niet meer zien. Zeker als je kijkt naar security zijn er enorm veel ontwikkelingen gaande. Hoe weet je nu welke IT-oplossingen het best bij je organisatie passen? Aan de hand van deze vijf vragen kom je een heel eind.

No size fits all

Elke organisatie is anders. Dus heeft ook elke organisatie behoefte aan andere IT-oplossingen. Er is geen ‘one size fits all’ in IT-land. Als je jezelf deze vijf vragen stelt, krijg je goed inzicht in je digitale behoeftes.

1 Hoe gaan we om met bedrijfskritische data?

Krijg helder hoe je om wil gaan met bedrijfskritische data. Wil je deze lokaal opslaan, ga je voor een cloudoplossing, of is hybride een oplossing die beter bij jouw organisatie past? Brengt dat in kaart.

2 Wil ik dat mijn medewerkers altijd toegang hebben tot bedrijfskritische software?

Wil je dat je team dag in, dag uit, 24/7 bij bedrijfskritische software kan? Of kies je er bijvoorbeeld voor om na 17.00 alleen toegang te geven tot mail en de toegang tot de financiële administratie, sales, inkoop, voorraadbeheer, HRM en logistieke systemen te beperken. Dat kan aanzienlijke voordelen opleveren als het gaat om beveiliging.

3 Kies je voor een complete cloudoplossing of ga je voor een hybride situatie?

Bij een standaard cloudoplossing staat alles in de cloud, zowel je software als al je data. Je hebt zelf geen omkijken meer naar je infrastructuur, alle beheerzaken zijn in handen van je cloudprovider of IT-partner. Dat houdt ook in dat je medewerkers continu toegang hebben tot hun werkomgeving en de bedrijfsdata. Maar misschien wil je liever je applicaties in de cloud draaien maar je data lokaal hebben staan. Alles kan, maar je moet er wel over nadenken. Er is ook niet één juist antwoord, voor elk bedrijf is er een andere optimale situatie.

4 Hoe flexibel wil je zijn als het gaat om IT?

Kijk niet alleen naar het nu, maar denk ook aan de toekomst. Maak een keuze die kan meebewegen. Daarmee bedoelen we dat je moet kiezen voor softwarepakketten die probleemloos naast elkaar draaien. Als je dan eens van pakket wil switchen, hoef je niet meteen alles overhoop te halen. En zorg dat je moeiteloos kunt op- en afschalen.

5 Hoe werken mijn medewerkers prettig samen?

Als je naadloos wil kunnen samenwerken, kom je al snel uit bij Microsoft 365. Deze diensten van Microsoft zijn er volledig op gericht om optimale samenwerking en productiviteit te bevorderen. In Microsoft 365 zitten legio functionaliteiten inbegrepen, denk aan OneNote, Teams, Project, SharePoint, Yammer, Bookings en nog zo’n vierhonderd andere applicaties.

Meer weten?

Wil je eens vrijblijvend verder praten over de toekomst van jouw IT-oplossing? Neem gerust vrijblijvend contact op via 0575 – 746 010 of via contact@consulutions.nl. We helpen je graag op weg met je zoektocht. Wil je eerst een idee van wat jouw werkplek van de toekomst je kost? Wij hebben daar een slimme calculator voor. In een paar duidelijke stappen zie je welke keuzes er zijn en hoe ze de kosten beïnvloeden.

Terug naar Blog