Ooit was IT iets magisch, vandaag de dag is het als water of elektriciteit: het is er altijd, en pas als het er niet is, besef je hoe belangrijk het is. Voor organisaties is continuïteit vandaag de dag het hoogste goed. Als je niet meer bereikbaar ben, gaat in no time je business onderuit en daar zit niemand op te wachten. Maar moet je dan maar voor altijd angstvallig vast blijven houden aan de IT-oplossing die je nu hebt? Zeker niet. Met deze drie tips kun je veranderen zonder zorgen.

1 Zorg voor een goede fallback-strategie

Hoe goed je je bedrijfsnetwerk ook beschermd, er kan altijd iets fout gaan. Ook al heb je alle tips om veilig te werken opgevolgd, een ondoordachte klik zit in een klein hoekje. Zorg daarom dat je, samen met je IT-partner, een goede fallback-strategie klaar hebt. Als er dan een keer iets niet goed gaat, zijn je processen in ieder geval gewaarborgd. Zo minimaliseer je de risico’s en beperk je de schade.

2 Zorg dat je altijd up-to-date bent

Elke laptop, tablet of telefoon wordt na verloop van tijd langzamer. Het besturingssysteem verouderd, drivers zijn niet meer up-to-date. Een goede IT-partner zorgt dat je apparatuur altijd up-to-date is. Zo heb je geen zorgen meer over onderhoud, security en beheer en kunnen je medewerkers zonder frustratie hun werk doen.

3 Neem kleine stapjes

Hou altijd in gedachten dat verandering een continu proces is. Wees niet bang om te veranderen, zie het als een kans. Maar die heilige continuïteit moet altijd voorop staan. Door kleine stapjes te zetten, blijf je bij zonder het risico dat je continuïteit in het gevaar komt. Dat geeft rust, zonder in te leveren op mogelijkheden.

Meer weten?

Wil je eens vrijblijvend verder praten over de toekomst van jouw IT-omgeving? Neem gerust vrijblijvend contact op via 0575 – 746 010 of via contact@consulutions.nl. We helpen je graag de weg vinden. Wil je eerst een idee van wat jouw werkplek van de toekomst je kost? Wij hebben daar een slimme calculator voor. In een paar duidelijke stappen zie je welke keuzes er zijn en hoe ze de kosten beïnvloeden.

Terug naar Blog