Gingen we net weer mondjesmaat richting kantoor, is thuiswerken weer de standaard. Hoe lang deze situatie gaat duren weet niemand, maar dat er ook op termijn meer thuisgewerkt zal worden, is een ding dat zeker lijkt. Om toch de rust en stabiliteit in je bedrijf te behouden – en als het even kan ook nog wat commerciële groei te realiseren – zijn dit de drie punten waar je aandacht aan moet besteden.

1 Communicatie

Uit onderzoek blijkt dat ook als we weer naar kantoor mogen, er meer thuisgewerkt zal worden dan voorheen. Dat maakt dat de rol van communicatie belangrijker is dan ooit. Mensen zijn sociale dieren en zoeken verbinding. Nu de koffiehoekpraat is weggevallen en je niet meer fysiek even bij je collega of manager naar binnen kunt stappen voor advies en of een momentje sparren, moet je daar een alternatief voor bieden. Hou op vaste momenten online meetings, bijvoorbeeld met Microsoft Teams. Een kwartiertje is genoeg, maar geef collega’s de mogelijkheid even als collega’s onder elkaar te zijn en zo de verbondenheid met elkaar te behouden.

2 Thuiswerkbeleid

Natuurlijk moeten je medewerkers over de juiste voorzieningen beschikken. Maar belangrijker is misschien nog wel om daar goede instructies bij te geven. Wij krijgen regelmatig eindgebruikers aan de lijn die ons vragen hoe ze met bepaalde tools moeten werken. En dan is het vaak niet eens de technische handeling waarover vragen zijn, maar vragen over wat de juiste manier is om veilig en efficiënt te werken. Het belang van adoptie is dus groot, en daarbij is speciale aandacht nodig voor deze manier van werken. Hoe werk je samen zonder dat je elkaar op kantoor kunt spreken? Deze handige gids brengt bijvoorbeeld de etiquette voor het gebruik van Microsoft Teams in kaart. Zo haal je als organisatie het meeste uit Teams en het beste uit je medewerkers. Ook op afstand.

3 Veiligheid

Al eerder schreef ik een blog over veilig thuiswerken. Mensen die thuiswerken, gebruiken lang niet altijd aparte apparatuur voor zakelijke doeleinden. Maar inloggen op het netwerk van de zaak vanaf een computer waar je zoon of dochter net nog een potje Apex Legends of Fortnite zat te spelen, is niet heel safe. Zorg in ieder geval voor goede en up-to-date antivirussoftware en malwaredetectie, en monitor de situatie voortdurend. Want als een hacker ongestoord rond kan sluipen door zo’n thuiscomputer, sluipt hij misschien ook wel ongezien jouw bedrijfsnetwerk binnen. En daar zit niemand op te wachten.

Interesse?

Benieuwd hoe je jouw medewerkers efficiënt, veilig en stabiel kunt laten werken met Microsoft 365? Of wil je nader kennismaken met HANS, onze speciale collega die al het dataverkeer, uitgaand en binnenkomend, van al je computers, laptops, tablets, mobiele apparaten en overige netwerkapparatuur scant en je alarmeert als hij denkt dat er iets niet pluis is? Laat het ons weten. Neem vrijblijvend contact op via 0575 – 746 010 of via contact@consulutions.nl. We denken graag met je mee!

Terug naar Blog