Digitalisering is niet meer weg te denken. Dat houdt in dat je als organisatie in je IT-omgeving moet blijven investeren. Maar waarom is dat eigenlijk zo? In deze blog geven we je 5 redenen.

1 Hou je kennis en knowhow up-to-date

Ook al zou je niet willen investeren in nieuwe IT-systemen, dan nog moet je de continuïteit van je bestaande IT-systemen zekerstellen. Om dat te doen, is het van belang dat je beschikt over up-to-date kennis en knowhow. Heb je zelf een beperkt IT-team, dan is het handig te kiezen voor een moderne IT-partner. Zo heb je de meest recente kennis altijd binnen handbereik.

2 Voldoe aan wet- en regelgeving

Veel organisaties hebben te maken met steeds strenger wordende wet- en regelgeving. Dan hebben we het natuurlijk over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de daarmee samenhangende wet meldplicht datalekken en de wet computercriminaliteit, maar ook over de databankenwet, het cybercrimeverdrag en de telecommunicatiewet. Als je die wet- en regelgeving niet na kan komen, loop je grote risico’s op boetes en reputatieschade.

3 Voorkom onverwachte kosten

Het lijkt goedkoop om niet meer in je IT-systeem te investeren, maar niets is minder waar. Hoe ouder je IT-systeem, hoe hoger de kosten voor onderhoud. Een club als Microsoft geeft vaak nog support op verouderde systemen – zij het tegen betaling –, maar er zijn ook clubs die hun software na een bepaald aantal jaar helemaal niet meer onderhouden. Daarmee kan je flink in de problemen komen. Misschien is het dan toch slimmer – en goedkoper! – om na te denken over een maandelijks abonnementsmodel?

4 Wapen je tegen hackers

Vandaag de dag is thuiswerken de norm. Dat houdt in dat steeds meer IT-systemen zijn ontsloten. Niet alleen om medewerkers de mogelijkheid te geven overal en altijd te kunnen werken, maar ook om in verbinding te staan met klanten en leveranciers. Als je IT-systemen niet op orde zijn, zet je de deur op een uitnodigende kier voor hackers.

5 Anticipeer op veranderingen

Als je niet blijft investeren in je IT-oplossing, kun je niet meebewegen met ontwikkelingen in de markt. Sinds de coronacrisis weten we massaal hoe belangrijk dat is. Maar onderschat ook technologische innovaties niet, zo hebben de cloud, maar ook big data, the internet of things, kunstmatige intelligentie en machine learning een enorme invloed op de wereld om ons heen. Als organisatie hoef je niet voorop te lopen, maar als je stil blijft staan, mis je de boot. En dat is ook niet de bedoeling.

Meer weten?

Wil je eens vrijblijvend verder praten over de toekomst van jouw IT-oplossing? Neem gerust vrijblijvend contact op via 0575 – 746 010 of via contact@consulutions.nl. We helpen je graag op weg met je zoektocht. Wil je eerst een idee van wat jouw werkplek van de toekomst je kost? Wij hebben daar een slimme calculator voor. In een paar duidelijke stappen zie je welke keuzes er zijn en hoe ze de kosten beïnvloeden.

Terug naar Blog