De ontwikkelingen binnen IT gaan razendsnel. Voor je het weet loop je achter. Nu denk je misschien dat dat voor jouw bedrijf niet zo belangrijk is. Maar als je weet dat de gemiddelde werknemer ongeveer een half uur per dag kwijt is aan ICT-problemen, denk je daar misschien anders over. Om op het juiste moment de beslissing te nemen dat het tijd is voor de volgende stap op ICT-gebied, kun je jezelf de volgende twee vragen stellen.

1 Klagen je mensen over de techniek?

Als je medewerkers klagen over computers die te langzaam zijn, systemen die niet werken, dat ze dubbel werk moeten doen of dat iets omslachtig is, is dat een teken aan de wand. Dat halve uur per dag dat je per medewerker kwijt bent aan ICT-problemen is nergens voor nodig. Maar als zaken te lang blijven, problemen niet opgelost worden, werk stil komt te liggen, zit je in no time aan dat halve uur. Je kunt dan beter een service-abonnement afsluiten, zodat je medewerkers sneller hulp krijgen als dat nodig is. Maar je kunt ook kijken naar de software die je gebruikt en hoe je medewerkers die gebruiken. Gebruik je software die altijd up-to-date is? Gebruik je computers en randapparatuur die – nog – past bij het werk dat gedaan moeten worden? Hebben je mensen de juiste instructie gehad, zodat ze goed weten hoe ze de software op de beste manier inzetten?

2 Heb je de laatste kennis over cybercrime in huis?

Op een hack zit niemand te wachten. Toch is het vandaag de dag niet meer de vraag óf je gehackt wordt, maar wanneer je gehackt wordt. Heb je geen eigen IT-afdeling met mensen die over de laatste kennis op gebied van cybercrime beschikken? Dan is het tijd voor actie. Voor je het weet sta je – tijdelijk – buiten spel. Bij een goede beveiliging komt heel wat kijken, zoals we ook beschreven in deze blog. Heb je die kennis niet in huis, doe er dan iets aan.

Meer weten?

Zoek je een partner die zorgt dat je altijd gebruik maakt van moderne IT-oplossingen, die een totaaloplosssing biedt voor een vast bedrag per maand en je alle zorgen uit handen neemt? Of wil je kennismaken met onze virtuele beveiligingscollega Hans? Neem dan vrijblijvend contact op via 0575 – 746 010 of via contact@consulutions.nl. We leren je graag kennen!

Terug naar Blog